Новини » Автоновини

Автомобилът на бъдещето ще бъде сглобен в Лайпциг



12.11.2010г 

Автомобилът на бъдещето ще бъде сглобен в Лайпциг

В завода на BMW Group в Лайпциг тече подготовката по създаването на автомобилите на бъдещето. Концернът взе решение за разширяване на завода и изграждане на център за масово производство на електромобили с нулево изхвърляне на вредни вещества в атмосферата.
До 2013 година BMW Group планира да инвестира в строителството на нови здания и покупката на оборудване за производството на електромобили Megacity Vehicle около 400 млн. Евро. Това ще създаване 800 нови работни места.
Решението за разширяване на завода е било взето от канцлера на Германия Ангела Меркел и председателя на Съвета на директорите на BMW AG Норбърт Райтхофер, съвместно с други VIP личности.
„Това ще бъде първият в света автомобил серийно производство с пътнически отсек, произведен от леки въглеродни влакна. Благодарение на лекото тегло автомобилът ще преминава по-дълъг път без презареждане на акумулатора”, заяви Норбърт Райтхофер.
„След като преценихме всички варианти, взехме решение да базираме производството на електромобила в завода ни в Лайпциг, Германия. Именно тук за целта имаме съвременно оборудване и гъвкав производствен процес”.




Коментари

Добави коментар

Реклама